Bjorn Berkvens (1989, Asten)

In 2006 begonnen aan de MBO opleiding tot geluidstechnicus in Eindhoven, tijdens deze opleiding heeft hij zijn eigen geluidsbedrijf opgericht om de geluid techniek te verzorgen tijdens evenementen, theater voorstellingen en presentaties. Na het afronden van deze opleiding was er de keuze werken of doorstuderen.

Er is gekozen om door te gaan studeren aan de opleiding HBO Elektrotechniek in Eindhoven met als thema Sound-engineering. Tijdens de opleiding heeft hij verschillende audio gerelateerde ontwikkelingsprojecten gedaan.

Jarenlang bestuurslid geweest van de Fontys commissie Sound Engineering, waaronder voorzitter. Ervaring opgedaan in het organiseren van lezingen en andere audio gerelateerde activiteiten. Sinds begin 2015 samen met medestudenten de Nederlandse Studenten sectie opgestart waar hij tot op heden voorzitter van is.

Na het behalen van zijn bachelor of Engineering certificaat in juli 2015, is hij vanaf oktober 2015 werkzaam bij Duran Audio.

Mark Devlaeminck (1968, Eindhoven)

Ruud Kaltofen (1956, Apeldoorn)

Begon in 1980 als geluidstechnicus bij Protone in Utrecht.

Van 1980 tot 1990 voornamelijk live geluidstechniek gedaan, eerst in Nederland, later voornamelijk met Engelse en Amerikaanse artiesten door heel Europa.

Vanaf 1990 is hij bij Ampco in Utrecht steeds meer in ontwikkeling van elektronica beland.

Hij heeft in die functie o.a. luidsprekercontrollers ontwikkeld voor het verhuurbedrijf die zijn toegepast zowel in diverse verhuursystemen als bij de in eigen huis ontwikkelde Synco monitors. Autodidact in DSP techniek en momenteel werkzaam bij TeamProjects in Utrecht.

Bert Kraaijpoel (1951, Amsterdam)

Na zijn opleiding Muziekregistratie aan het Conservatorium heeft hij gewerkt als muziekregisseur en editor voor oa. Mirasound, the Masters en Chapel Studio. Daarnaast heeft Bert een uitgebreide ervaring als docent, oa. voor het Muzisch Centrum van de TU Delft, de Media Academie en Veronica Radioschool.
Op het ogenblik is hij docent Geluid aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en gastdocent aan de Filmacademie te Amsterdam .

In zijn vrije tijd is Bert vrijwilliger bij het Hofstads Jeugdorkest, maakt hij foto's en zingt hij in een koor.

Guido Tent (1967, Veldhoven)

Menno van der Veen (1949, Hoogeveen)

Menno was tot zijn veertigste docent natuurkunde. Daarna startte zijn ir. bureau met focus op buizenversterkers en transformatoren.

Ik probeer in mijn werk nauwkeurig te luisteren en mijn waarnemingen hanteerbaar te maken voor meten en voor apparatuur verbetering. Ik werk vanuit wat ik hoor en die route heeft me veel goeds geleerd.

Ik ben voorzitter geweest van de NL-sectie van de AES en keer nu nog eens terug in het bestuur om noord Nederland te promoten en de schitterende activiteiten van onze leden om te zetten in boeiende AES-bijeenkomsten. Wij allen doen geweldige dingen en onderzoeken veel, maar we vergeten soms elkaar daarover te vertellen. Daar wil ik binnen de AES extra ruimte voor maken. Ik verwacht slechts één jaar in het bestuur te zitten om mijn doelen te realiseren.

Rick de Vos (1989, Helmond)

Tijdens zijn opleiding Bachelor of Audiology (Eindhoven) richtte hij zich op akoestiek bij Océ Technologies (Venlo) en bij het Laboratorium Voor Akoestiek TU/e (Eindhoven).
Sinds november 2012 tot heden werkzaam bij Royal HaskoningDHV als specialist akoestiek. In de periode september 2013 tot september 2015 werkte hij als project researcher op de TU/e aan een onderzoeksproject naar echolokalisatie bij blinden.

Hobbymatig is de agenda ook nog overvol gevuld met allerlei bezigheden omtrent muziek. Van uitvoerend toetsenist tot aan concertregistratie van klassieke ensembles.

 

Rick de Vos

Thom Snippe