Bjorn Berkvens (1989, Asten)

In 2006 begonnen aan de MBO opleiding tot geluidstechnicus in Eindhoven, tijdens deze opleiding heeft hij zijn eigen geluidsbedrijf opgericht om de geluid techniek te verzorgen tijdens evenementen, theater voorstellingen en presentaties. Na het afronden van deze opleiding was er de keuze werken of doorstuderen.

Er is gekozen om door te gaan studeren aan de opleiding HBO Elektrotechniek in Eindhoven met als thema Sound-engineering. Tijdens de opleiding heeft hij verschillende audio gerelateerde ontwikkelingsprojecten gedaan.

Jarenlang bestuurslid geweest van de Fontys commissie Sound Engineering, waaronder voorzitter. Ervaring opgedaan in het organiseren van lezingen en andere audio gerelateerde activiteiten. Sinds begin 2015 samen met medestudenten de Nederlandse Studenten sectie opgestart waar hij tot op heden voorzitter van is.

Na het behalen van zijn bachelor of Engineering certificaat in juli 2015, is hij vanaf oktober 2015 werkzaam bij Duran Audio.

Mark Devlaeminck (1968, Eindhoven)

Naast zijn baan als Business Line manager bij ALLDSP (Hamm Duitsland) is Mark Devlaeminck een free-lance luidspreker ontwerper en adviseur op het gebied van akoestiek en geluidsoverlast.

Mark heeft tijdens zijn studie gewerkt hij bij Speakerland in Oss, waar men over een anechoische ruimte beschikte, een unicum in die tijd, waar hij enthousiast gebruik van maakte. Via Speakerland begon een samenwerking met luidsprekerfabrikanten die tot op heden voortduurt.

Mark heeft populair wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en een ontwerpen voor onder andere luidsprekerfabrikanten als Vifa, Scan Speak, Peerless, Seas, Harbeth, Tymphany, Beyma, 18Sound, BNS, Opera, Selenium.

Hij is werkzaam geweest bij o.a. Brüel & Kjær, Behringer en bij Bosch Security systems als product manager Public Address. Ook heeft Mark 8 jaar les gegeven in Audio Engineering aan de SAE en Fontys Hogeschool.

Ruud Kaltofen (1956, Apeldoorn)

Begon in 1980 als geluidstechnicus bij Protone in Utrecht.

Van 1980 tot 1990 voornamelijk live geluidstechniek gedaan, eerst in Nederland, later voornamelijk met Engelse en Amerikaanse artiesten door heel Europa.

Vanaf 1990 is hij bij Ampco in Utrecht steeds meer in ontwikkeling van elektronica beland.

Hij heeft in die functie o.a. luidsprekercontrollers ontwikkeld voor het verhuurbedrijf die zijn toegepast zowel in diverse verhuursystemen als bij de in eigen huis ontwikkelde Synco monitors. Autodidact in DSP techniek en momenteel werkzaam bij TeamProjects in Utrecht.

Bert Kraaijpoel (1951, Amsterdam)

Na zijn opleiding Muziekregistratie aan het Conservatorium heeft hij gewerkt als muziekregisseur en editor voor oa. Mirasound, the Masters en Chapel Studio. Daarnaast heeft Bert een uitgebreide ervaring als docent, oa. voor het Muzisch Centrum van de TU Delft, de Media Academie en Veronica Radioschool.
Op het ogenblik is hij docent Psychoakoestiek en Elektroakoestiek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en gastdocent aan de afdeling Sound design van de Filmacademie te Amsterdam .

In zijn vrije tijd is Bert vrijwilliger bij het Hofstads Jeugdorkest, maakt hij foto's en zingt hij in een koor.

Cees Mulder

Guido Tent (1967, Veldhoven)

Guido studeerde analoge elektronica aan de HTS in Eindhoven. Hij studeerde af op de lineariteit van direct verhitte triode buizen en werkte aan EMC eerst bij Helder Engineering en 5 jaar bij Philips Semiconductors, en ontwikkelde elektronica voor pick-up units bij Philips Optical Storage. In 2004 startte hij Tentlabs en richtte hij Grimm Audio mede op.
Guido kookt graag, houdt van wijn en port en fietst zoveel mogelijk.


 

Frans Ockeloen

 

Rick de Vos (1989, Helmond)

Tijdens zijn opleiding Bachelor of Audiology (Eindhoven) richtte hij zich op akoestiek bij Océ Technologies (Venlo) en bij het Laboratorium Voor Akoestiek TU/e (Eindhoven).
Sinds november 2012 tot heden werkzaam bij Royal HaskoningDHV als specialist akoestiek. In de periode september 2013 tot september 2015 werkte hij als project researcher op de TU/e aan een onderzoeksproject naar echolokalisatie bij blinden.

Hobbymatig is de agenda ook nog overvol gevuld met allerlei bezigheden omtrent muziek. Van uitvoerend toetsenist tot aan concertregistratie van klassieke ensembles.

 

Rick de Vos

Thom Snippe