Project 154:

Highlights 114e AES A'dam conventie


Datum bijeenkomst 154
dinsdag 15 april 2003

Titel
Highlights 114e AES A'dam conventie

Locatie
Ned. Film & Televisie Academie
Markenplein 1
1011 MV Amsterdam

Sprekers
Ronald Aarts (Philips Research Laboratories Eindhoven)
Kees Schouhamer Immink (Universiteit van Essen)
Diemer de Vries (Technische Universiteit Delft)

Tijd: 20:00 uur (19:30 is er koffie)

Openbaar vervoer
De filmacademie is prima bereikbaar per OV; Halte Waterlooplein: tram 9 - tram 14 & de metro, zie ook http://www.9292ov.nl/

Per auto
Parkeergelegenheid
- Markenhoven (tegenover het Markenplein)
- Waterlooplein (ingang Valkenburgerstraat)
- Stadhuis/Muziektheater

Zie ook de ANWB routeplanner

Contactpersoon
Daniël Schobben, zie bestuur.

Aanmelden
Stuur de antwoordstrook per post of fax naar de secretaris of meld hier aan via de website.

Samenvatting

De 114e AES Conventie vindt plaats op 22-25 Maart 2003 in de RAI in Amsterdam. Vanwege het overweldigende aantal wetenschappelijke bijdragen zullen er behalve de reguliere presentaties ook postersessies zijn hetgeen resulteert in een programma van hoog niveau met meer dan 140 publicaties. Er zijn dagelijks drie parallelle sessies waarin auteurs hun nieuwste werk presenteren. Er is een grote variëteit aan onderwerpen in de 21 paper- en postersessies. Sommigen hiervan zijn in tweeën gesplitst, waaronder 'Psychoacoustics, perception and listening tests', 'Spatial perception and processing', 'Signal processing', 'Loudspeakers' en 'Low bit-rate coding'. Verder zijn er sessies over 'Microphones', 'Automotive audio', 'Room acoustics', 'Multi-channel sound', 'Analysis and synthesis of sound' en 'Computer audio and networks'.

Volgens de traditie is er ook deze keer een workshopprogramma met de belangrijkste actuele audio-onderwerpen. Nieuw zijn de `tutorial seminars' waarin experts op hun gebied presentaties geven met een hoog educatief gehalte over onderwerpen als 'digital audio', 'microphone technology - from theory to daily practice - surround recording and processing', 'room acoustics', 'hearing damage in musical practice', 'sound reinforcement', 'grounding and shielding'. Meer informatie over de conventie is te vinden op http://www.aes.org/.

Niet in staat (geweest) om alle interessante lezingen te kunnen volgen op de 114de AES conventie in Amsterdam? Wanhoop niet! Wij hebben Ronald Aarts, Kees Schouhamer Immink en Diemer de Vries gevraagd om de conventie voor u op de voet te volgen. Op deze lezingavond geven zij een overzicht van belangrijke en opvallende conventiebijdragen. Het belooft een interessante avond te worden zowel voor bezoekers van de conventie als voor mensen die de conventie niet konden bijwonen.