Project 166:

AES-NL mini conference
Datum bijeenkomst 166

woensdag 17 november 2004

Titel
AES-NL mini conference

Sprekers
Menno van der Veen en Bruno Putzeys

Locatie
RTV Utrecht
Hengeveldstraat 29
3572 KH Utrecht
030-850 06 00

Tijd:
20:00 uur (vanaf 19:30 koffie)

Openbaar vervoer
Vanaf NS Utrecht Centraal lijn 8 richting Overvecht tot halte "Kleine Singel". Ga bij de stoplichten rechts en direct weer linksaf, zie verder http://www.rtvutrecht.nl/index.php?page=../extrainfo/adressen en http://www.9292ov.nl/

Per auto
Neem op de A27 afslag Veemarkt (30) en volg richting Centrum. Bij de eerste rotonde rechtdoor naar de Kardinaal de Jongweg. Bij 2e rotonde linksaf, dan bij de stoplichten linksaf en weer linksaf. RTV Utrecht bevindt zich aan het eind van de straat rechts. Zie verder http://www.rtvutrecht.nl/index.php?page=../extrainfo/adressen en ANWB routeplanner

Contactpersoon
Ben Kok, zie bestuur

Aanmelden
Stuur de antwoordstrook per post of fax naar de secretaris of meld hier aan via de website.

Samenvatting

AES-NL mini conference

Begin oktober was er door AES HQ een International Conference gepland met als onderwerp "High-Quality Analog Audio Processing". Het oogmerk was met name de subjectieve aspecten aan de orde te stellen. De Conference zou plaats vinden in Baarn. Helaas bleek het aantal ingediende papers - hoewel in het algemeen van goede kwaliteit - te gering in aantal om de doorgang van de Conference op dit moment te rechtvaardigen. Het idee is geparkeerd en wordt hopelijk op korte termijn opnieuw opgestart.

Tussen de ingediende papers zaten een aantal interessante Nederlandse bijdragen. De NL-sectie wilde deze bijdragen niet aan de leden onthouden en heeft daarom het initiatief genomen om deze bijdragen op een NL-sectie avond te presenteren.

De sprekers zijn Menno van der Veen en Bruno Putzeys.

Menno heeft onderzoek gedaan naar de invloed van het type wikkeldraad op de prestatie van uitgangstransformatoren voor buizenversterkers. Hij heeft geprobeerd de geconstateerde subjectieve verschillen theoretisch te verklaren en te onderbouwen met metingen en doet hiervan verslag.

Bruno vertelt over nieuwe symmetrische operationele versterkers. Twee discrete uitvoeringen worden voorgesteld en besproken, waarvan er één over zwevende uitgangen beschikt.

Locatie
Vanavond zijn we te gast bij RTV Utrecht. RTV Utrecht is pas gereorganiseerd en in het kader hiervan is het pand aan de Hengeveldstraat drastisch intern verbouwd en opnieuw ingericht. Tijdens de pauze zal er gelegenheid zijn voor een korte rondleiding langs de faciliteiten.

NB.: Er is een beperkte zaalcapaciteit.