Project 174:

Een avond bij Polyhymnia Klassiek


Datum bijeenkomst 174
woensdag 11 januari 2006

Titel
Een avond bij Polyhymnia Klassiek

Sprekers
Everett Porter en Matthijs Ruijter

Locatie
Polyhymnia International B.V.
Prinses Marielaan 10
3743 JA BAARN

Tijd:
20:00 uur (vanaf 19:30 koffie, om 19:45 toelichting op de avond)

Openbaar vervoer
Station Baarn. Vanaf het station is het 10 minuten lopen naar Polyhymnia. Zie verder
http://www.9292ov.nl/

Per auto
Afslag A1 Baarn-Noord. N221, op rotonde richting Soest (Amsterdamsestraatweg). Bij verkeerslichten linksaf (Generaal van Heutzlaan), voor spoorbomen linksaf (Prinses Marielaan). Zie verder
ANWB routeplanner

Contactpersoon
Peter Swarte, zie bestuur

Aanmelden
Bij voorkeur aanmelden via de website. Let op: beperkte aanmelding!

 

Samenvatting

Op woensdag 11 januari zijn wij te gast bij Polyhymnia waar de focus zal liggen op het proces dat ligt tussen de opdracht tot productie van een klassiek meesterwerk en de mastering en authoring daarvan.

Er zijn duidelijk een aantal fases te onderkennen. Een voor een komen deze aan bod.

1. De artistieke en technische voorbereiding zoals de keuze van bijvoorbeeld de concertzaal of een andere ruimte en de (akoestische) criteria die aangelegd worden. Hiertoe beperkt Polyhymnia zich niet alleen tot de Nederlandse faciliteiten.

2. De keuze van de te gebruiken apparatuur en software. Daarnaast weegt de factor van de logistiek zwaar: het vervoer van de gekozen hard- en software op een zodanige wijze dat de kwaliteit behouden blijft.

3. Een ander belangrijk aspect is de muzikale en artistieke begeleiding van het gehele project.

4. Als de opnamen gemaakt zijn komt de editing van 2 tot 32 kanalen aan de orde. Dit deel van het proces wordt voornamelijk gedaan in de studio's van Polyhymnia in Baarn. Deze studio's zijn dan ook een onderdeel van het programma van deze avond. Er zal ter plekke uitleg worden gegeven van de daartoe geëigende computersystemen.

5. Vervolgens wordt de mix down besproken en gedemonstreerd.

6. Als laatste komt de mastering en authoring aan de orde. Dit proces levert voor Polyhymnia het eindproduct op: een zogenaamde master tape of master file. Dit product wordt door een externe firma omgezet in de uiteindelijke CD's, SACD's of DVD's.

Uiteraard zijn de partituren uitgangspunt voor een goede productie.

Het maximum aantal bezoekers vanavond is 50. Als u in dit gehele proces een goed inzicht wilt krijgen, dient u zich derhalve onmiddellijk in te schrijven voor deze interessante avond die geregiseerd wordt door Everett Porter en Matthijs Ruijter.