Project 196: Digitale Muziek Analyse:
Hoe de computer kan luisteren en muziek aanbevelen

Janto Skowronek, Steffen Pauws, en Steven van de Par


datum bijeenkomst:
Dinsdag 20 januari 2009
aanvang 20:00 uur (19:30 koffie)

uiterlijk binnen om 20:10 uur

Locatie:
High Tech Campus 36

5656 AE Eindhoven
zie routebeschrijving

download kaart Campus

Let op, A2 poort open tot 20:30, daarna campus verlaten via ENTRANCE 20:30-7:00

Parkeren
Aanbevolen in P3

Contactpersoon
Steven van de Par (zie bestuur)

Aanmelden
Voor het bijwonen van deze bijeenkomst bij voorkeur aanmelden via de website.

Deelname aan de bijeenkomst is kostenloos.
Maximum aantal bezoekers 40

NB: in verband met beperkte plaatsruimte ontvangt u na uw aanmelding een apart bericht betreffende uw vermelding op de deelnemerslijst.

Programma
In deze lezing zal een inleiding gegeven worden over technologieën op het gebied van digitale audio analyse. Met deze technologieën is het mogelijk om vast te stellen wat het genre of de 'mood' van een muziekstuk is en om te bepalen of twee muziekstukken op elkaar lijken. Op basis van deze technologieën kan de gebruiker die in het bezit is van een digitale muziekcollectie bovendien geassisteerd worden bij het genereren van interessante speellijsten en bij het vinden van vergeten muziek.

Na de inleiding zal een uiteenzetting volgen van de basisprincipes van digitale audio analyse, waarin zal worden ingegaan op het extraheren van een set van zogenaamde features die de meest wezenlijke eigenschappen van een muziekstuk representeren, zoals klank, ritme en harmonische inhoud.

Vervolgens zal een gedetailleerde uiteenzetting gegeven worden over hoe we een algoritme kunnen leren de 'mood' van een muziekstuk te herkennen. Natuurlijk zullen tijdens de lezing verschillende demonstraties van deze technologieën gegeven worden.