Project 199: High Quality Music Recording:

een avond met George Massenburg


datum bijeenkomst:
Woensdag 10 juni 2009
aanvang 20:00 uur (19:30 koffie)
einde bijeenkomst 22:00

Programma
High Quality Music Recording:
Voor vele AES leden zal George Massenburg geen introductie nodig hebben. De anderen adviseren we de kleine letters op hun CD verzameling te controleren of het internet te raadplegen voor de biografie of de discografie van George Massenburg. Ook Google en Wikipedia geven volop informatie. Het moge duidelijk zijn dat we vanavond een gigant uit de audiowereld te gast hebben.

De laatste jaren heeft George zich met name sterk gemaakt voor hoge kwaliteit opnamen, en dat is dan ook het onderwerp van deze avond.

Een korte samenvatting:
George will play some samples of great recordings. After a first tasting of this music, George will point out how to listen to them critically.

After that, one of the recordings will be compared to it's MP3 counterpart. Also, in a special recording, the differences only between the original and the MP3 will be played.
Production techniques and modern pop recordings will be addressed as well, demonstrating how important good recording quality is to a broad range of musical genres...not just "classical".

Mensen die George al eens hebben meegemaakt weten dat ook vele zijdelings gerelateerde zaken aangekaart zullen worden en dat hij stevige cq. controversiele standpunten niet schuwt.

De locatie van vanavond is de grote studio in het nieuwe gebouw van het Conservatorium van Amsterdam. Verborgen in dit, architectonisch volop geprezen, nieuwe pand bevindt zich ook een up to date studio. Een perfecte locatie voor de presentatie van George Massenburg. Wij zijn dan ook blij dat het Conservatorium zo gastvrij is om ons te ontvangen.

Aanmelden
In verband met de grote belangstelling is aanmelden voor deze bijeenkomst helaas niet meer mogelijk.

Locatie:
Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

Openbaar vervoer:
Trein naar Amsterdam Centraal. Het Conservatorium ligt loopafstand van het Centraal station direct naast de Openbare Bibliotheek
zie kaart

Auto:
Parkeergarage Oosterdok Parking (let op: Amsterdamse tarieven!) direct onder het Conservatorium.

zie kaart

Contactpersoon
Ben Kok (zie bestuur)