project 204: Zin en onzin van luidsprekerbehuizingen
kastontwerp in de praktijk

spreker:
Mark Devlaeminck (Bosch Security Systems)

datum en tijden:
woensdag 7 april 2010
19:30 - 20:00 Zaal open en koffie
20:00 - 22:00 Lezing

locatie
Muziekhuis
Loevenhoutsedijk 301
3552 XE Utrecht.

bereikbaarheid
De locatie is bereikbaar met buslijn 7 - richting Overvecht Noord - vanaf het centraalstation te Utrecht. Rijtijd ongeveer 10 minuten. De uitstaphaltehalte is nagenoeg voor de deur.
Voor overige informatie: zie kaartje onderaan deze pagina.

aanmelden:
Voor het bijwonen van deze bijeenkomst dient u zich aan te melden. Aanmelding is gesloten.
Deelname aan de bijeenkomst is kostenloos. Zonder aanmelding is deelname niet mogelijk.

programma:
Mark Devlaeminck is een free lance ontwerper en adviseur die zijn sporen verdiend heeft met het maken van ontwerpen voor diverse luidsprekerfabrikanten en -importeurs. Zijn fascinatie is begonnen toen zijn vader de fout maakte om een testluidspreker, een AD1265/M4, aan hem te geven. Tijdens een studie Technische Natuurkunde werkte hij bij Speakerland in Oss, waar men over een anechoische ruimte beschikte, een unicum in die tijd, waar hij enthousiast gebruik van maakte. Via Speakerland begon een samenwerking met luidsprekerfabrikanten die tot op heden voortduurt.

Mark heeft populair wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en een behoorlijke lijst ontwerpen voor onder andere luidsprekerfabrikanten als Vifa, Scan Speak, Peerless, Seas, Harbeth, Tymphany, Beyma, 18Sound en Selenium, maar ook voor bijvoorbeeld BNS. Hij is werkzaam geweest bij Brüel & Kjær en Behringer en heeft lesgegeven aan de SAE. Momenteel werkt hij als product manager voor Public Address producten bij Bosch Security Systems.

Zijn lezing zal gaan over het ontwerpen van luidsprekerbehuizingen. Dit wordt ondersteund met demonstraties van een aantal ontwerpen, waaronder twee luidsprekerparen die identiek zijn op het basreflexontwerp na, de ene heeft een poort, de andere een passieve radiator.

introducés:
Introducés zijn van harte welkom op deze bijeenkomst. Bent u op 7 april echter langer dan drie maanden introductielid dan dient u voor deelname aan deze bijeenkomst eerst lid te worden van de AES. In verband met beperkte ruimte genieten de leden voorrang. Kijk voor meer informatie op onze website http://www.aes-section.nl of neem contact op met de secretaris.

locatiekaartje:

View AES-NL in a larger map

contactpersoon
Steven van Raalte (zie bestuur)