Project 207: 'Acoustic Cooling' en 'Compact Bass'

Spreker:
Okke Ouweltjes


Datum bijeenkomst:
Dinsdag 26 oktober 2010
19:30-20:00 Zaal open en koffie
20:00-22:00 Lezing
uiterlijk binnen om 20:10 uur

Programma
Acoustic Cooling:

Met 'akoestisch koelen' wordt bedoeld dat men een luidspreker ook kan inzetten om bijvoorbeeld elektronica te koelen. In deze lezing zal worden uitgelegd hoe men de heen en weer gaande beweging van de luidsprekerkonus kan gebruiken om een continue luchtstroom te creëren. Er wordt uitgebreid ingegaan op de modelvorming van de luidspreker met zijn akoestiek ,alsook wat de voor- en nadelen zijn van deze manier van koelen. Er zullen diverse prototypes te zien zijn (en te voelen).

Compact Bass:

In het tweede deel van de lezing wordt "Compact Bass" behandeld. Compact Bass is een uitvoeringsvorm van een bassreflex behuizing waarin een passieve radiator en een poort op zo'n manier gecombineerd zijn dat de voordelen van beide principes optimaal benut worden. Er wordt uitgebreid ingegaan op de modelvorming van het systeem en in welke configuraties dit principe goed toegepast kan worden. Ook zal er een aantal prototypes gedemonstreerd worden.

Locatie:
High Tech Campus 36
5656 AE Eindhoven
zie kaartje onderaan
zie routebeschrijving
download kaart Campus

Parkeren
Aanbevolen in P3

Contactpersoon
Okke Ouweltjes (zie bestuur)

Aanmelden
Voor het bijwonen van deze bijeenkomst bij voorkeur aanmelden via de website.
Deelname aan de bijeenkomst is kostenloos voor leden. Introducés betalen € 10,- (student introducés € 5,-)View AES-NL in a larger map