project 222: Ncore, een nieuwe generatie klasse D versterkers

sprekers:
Bruno Putzeys (Hypex)

datum bijeenkomst:
Woensdag 9 mei, 2012
19:30 - 20:00 Deur open, koffie
20:00 - 22:00 Presentaties
Vanaf 22:00 eventueel informele uitloop

locatie:
WISSELOORD
Catharina van Renneslaan 10
1217 CX HILVERSUM

programma:
Deze bijeenkomst is een herhaling van bijeenkomst 217 die toen plaastsvond bij Saint of Sound te Soest

Klasse D versterkers hebben de laatste tijd een respectabele plaats in de professionele en hi-fi sector verworven. Sommige schakelingen scoren zowel qua metingen als qua subjectieve resultaten bovengemiddeld goed in vergelijking met klasse A en AB versterkers. Niettemin is lang niet iedereen overtuigd dat de strijd gestreden is. Met een nieuwe schakeling, die onder de naam "Ncore" op de markt gebracht wordt en die meer dan 20dB betere cijfers neerzet dan de vorige generatie, probeert het Nederlandse Hypex Electronics de beslissende slag te halen. De ontwerper, Bruno Putzeys, komt het ontwerp uit de doeken doen en de resultaten presenteren.

De avond bestaat uit twee delen. De lezing gaat in op de regeltechniek m.n. de grootsignaalanalyse van zelfoscillerende versterkers en de stabilisatie van hogere-orde regellussen, en op de meetresultaten. Daarna kan er in twee uitstekende luisterruimtes naar het eindresultaat geluisterd worden.

bereikbaarheid:
zie kaartje

aanmelden:
Het aantal deelnemers aan deze bijeenkomst is gelimiteerd. U ontvangt na aanmelding een aparte bevestiging van plaatsing op de deelnemerslijst. Zonder deze bevestiging is deelname helaas niet mogelijk.
Aanmelden bij voorkeur via het webformulier.

Deelname aan de bijeenkomst is kostenloos.
Deelname is ditmaal alleen mogelijk voor voor leden van de AES.

Deelnemers aan de eerdere bijeenkomst 217 kunnen alleen bij voldoende plaats ook voor deze bijeenkomst inschrijven. Zij komen bij aanmelding in eerste instantie op een wachtlijst.

contactpersoon:
Ruud Kaltofen (zie bestuur)