project 228: een bezoek aan Polyhymnia

datum bijeenkomst:
Dinsdag 16 april 2013
19:30 - 20:00 Deur open, koffie
20:00 - 22:00 Presentaties

locatie:
Polyhymnia
Prinses Marielaan 10
3743 JA Baarn
035 548 0660

programma
Polyhymnia is een bedrijf van zeer enthousiaste mensen die het vak geluid opnemen in de "barre" praktijk uitoefenen. Sinds enige tijd wordt dit gecombineerd met video-opnamen, waartoe samen met Castus B.V. het bedrijf Polycast B.V. is opgericht.

Het geluid wordt daartoe ook in een surround format opgeslagen, waarmee Polyhymnia al sinds de aanloop naar SA-CD een pioniersrol heeft opgebouwd.

De geluidsopnames (ook die voor video) worden op locatie opgenomen, in binnen en buitenland, en daarna in de 3 postpro studios in Baarn opgeslagen en bewerkt. Daarbij werkt Polyhmnia met alle hoge resolutie audio formaten van dit moment.

De technieken die hiervoor worden toegepast worden gedemonstreerd. Er wordt een demonstratie gedaan van het "wegpoetsen" van een storing evenals van een montage van een muziekstuk. Bij Polyhymnia ligt het accent op klassieke muziek hoewel jazz nu ook meer en meer in de picture komt zeker in combinatie met video.

De apparaten die hiervoor worden gebruikt maken de signaaltransport mogelijk via Ethernet, en de studios zijn op een centraal netwerk en dataserver aangesloten, resulterend in een efficiënte werkwijze en veilige en overzichtelijke data-opslag.

bereikbaarheid:
De locatie bevindt zich op loopafstand van NS-station Baarn.
Voor de ligging: zie kaartje

aanmelden:
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.
Deelname aan de bijeenkomst is kostenloos voor leden. Introducés betalen € 10,- (student introducés het eerste jaar kostenloos, daarna € 5,-)

Deelname aan de bijeenkomst is eveneens kostenloos voor AES-leden en leden van NAG, VCA en VPT.

contactpersoon:
Peter Swarte (zie bestuur).


AES-NL weergeven op een grotere kaart