project 235: Meten aan spraakverstaanbaarheid (STI)

sprekers:
Sander van Wijngaarden (Embedded Acoustics bv)
Ben Kok (BEN KOK - acoustic consulting)

datum bijeenkomst:
Maandag 17 maart 2014
19:30 - 20:00 inloop met koffie
20:00 - 22:00 programma
22:00 - 22:30 informele uitloop met een drankje

locatie:
Embedded Acoustics BV
Molengraaffsingel 12
2629 JD Delft

programma:
Praktische aspecten bij het meten van spraakverstaanbaarheid (STI).
 
STI(PA) kan gemeten worden met een "directe" methode (dedicated meters, iPhone app) of "indirecte" methode (uit een gemeten impulsresponsie). In alle gevallen moet er zorgvuldig worden omgegaan met niveaukalibratie, spectrum en achtergrondgeluid. Dit blijkt in de praktijk voor menigeen problemen te geven, waardoor er - onbewust - incorrect gemeten wordt.
De te volgen methodiek voor zowel directe als indirecte STI(PA)metingen kan stap voor stap doorlopen worden waarbij de betreffende problemen en het belang hiervan voor een correcte meting worden toegelicht.

Sander van Wijngaarden opent het programma met een toelichting op de achtergrond van beide meetmethoden. Daarna volgt een demonstratie van de meetpraktijk onder leiding van Ben Kok.

bereikbaarheid:
Het multi-bedrijfspand waarin Embedded Acoustics is gevestigd ligt direct naast de A13. Neem afslag 10 (TU Delft, Delft-Zuid) en ga aan het einde van de afslag de N470 (Kruithuisweg) op in nagenoeg westelijke richting. Hier direct de eerste afslag, naar TU Delft - Delftech Park nemen en vervolgens, onderaangekomen, linksaf de Schoemakerstraat in. Bij de Molengraaffsingel aangekomen deze linksaf inslaan.
Zie ook het kaartje onderaan deze pagina.

aanmelden:
Aanmelden bij voorkeur via het webformulier,

Deelname aan de bijeenkomst is kostenloos voor leden. Introducés betalen € 10,- (student introducés het eerste jaar kostenloos, daarna € 5,-)
Deelname aan de bijeenkomst is eveneens kostenloos voor AES-leden en leden van NAG, VCA en VPT.

contactpersoon:
Jan Didden (zie bestuur)


View AES-NL in a larger map