project 249: MFB luidsprekers

spreker:
Thomas Baur (MFBfreaks.com)
Rob Munnig Schmidt (RMS Acoustics & Mechatronics)

datum en tijden:
Woensdag 19 april 2017
19:00 inloop
19:30 aanvang (NB: afwijkende aanvangstijd!)
21:30 eind

programma:
Thomas Baur:
Hij is de man achter de website MFBfreaks.com. De MFBfreaks hebben alles voor de verzamelaar van vintage Philips apparatuur, uiteraard de apparatuur zelf, maar ook onderdelen, handige reparatietips enz. Hij geeft op deze bijeenkomst een inzicht in de historie van de Philps MFB luidspreker, van de patenten tot de eerste ontwikkelingen. Bovendien neemt hij enkele historische modellen mee.

Rob Munnig Schmidt:
Hij studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit van Delft. Met de in zijn hobby opgedane ervaring op het vlak van electronica en electromechanica ontwikkelde hij binnen Philips Research diverse zeer nauwkeurige positioneringssystemen voor de eerste wafer steppers voor wat later ASML werd. Na 20 jaar Philips in research en ontwikkeling stapte hij over naar ASML en zette hij het werk aan "advanced motion systems" voort in een meer managerial rol. Rob keerde in 2006 terug naar Delft als Professor in Mechatronic System Design. Hij schreef het boek "The Design of High Performance Mechatronics" met hulp van enkele collega's. In 2015 ging hij met vervroegd "pensioen" om zich volledig aan zijn bedrijf RMS Acoustics & Mechatronics te kunnen wijden en de kennis uit de high-tech industrie toe te passen op hoogwaardige audio systemen. Voor Grimm Audio ontwikkelde hij de LS1s-DMF motion feedback subwoofer. Rob is lid van de AES.

Hij bespreekt deze avond de essentiële elementen die bij deze ontwikkeling een rol hebben gespeeld, de achterliggende regeltheorie in begrijpelijke termen en hij laat een praktische implementatie zien inclusief een demonstratie van kritische geluidsfragmenten op een concrete toepassing van het ontwerp.

deelname:
Deelname aan de bijeenkomst is kostenloos.
Deelname aan de bijeenkomst staat eveneens open voor leden van NAG, VCA en VPT.

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK

Locatie:
Fontys Engineering
Gebouw R1, collegezaal 1.01
Rachelsmolen 1
5612 MA EINDHOVEN

Voor bereikbaarheid zie het kaartje hieronder .
In verband met werkzaamheden aan de Velmaasrchalk Montgomorylaan zie voor de laatste verkeersgegevens: de website van Fontys.

contactpersoon:
Guido Tent (zie bestuur)

De afbeelding met het blokschema is ontleend aan de website van hifi.nl. Waarvoor dank.View AES-NL in a larger map