project 252: Ontwerp van luidsprekerbehuizingen

spreker:
Mark Devlaeminck

datum en tijden:
woensdag 27 september 2017
18:30 - 19:00 zaal open en koffie
19:00 - 21:30 lezing en discussie

locatie
Gebouw R1, kamer 1.212B
Fontys Hogescholen
Rachelsmolen 1
5612MA Eindhoven

bereikbaarheid:
zie kaartje

aanmelden:
Aanmelding is gesloten.
Deelname aan de bijeenkomst is kostenloos. Zonder aanmelding is deelname niet mogelijk.

programma:
De lezing zal gaan over de verschillen tussen diverse luidsprekerbehuizing typen. Aan bod komen de verschillen in concept tussen (open) baffle, gesloten en open behuizingen, waaronder bass reflex, transmissielijn, bandpass etc. Wat zijn de verschillende typen behuizingen en wat zijn de voor en nadelen ervan. Wat is de rol van dempingsmateriaal? Hoe construeer je een goede kast? Dit wordt ondersteund met simulaties en daarbij wordt het belang van een interessante demonstratie en luistersessie niet vergeten. Diverse modellen zullen te horen zijn.

Over Mark:
Naast zijn baan als Business Line manager bij ALLDSP is Mark Devlaeminck een free-lance ontwerper en adviseur die zijn sporen verdiend heeft met het maken van ontwerpen voor diverse luidsprekerfabrikanten en -importeurs.

Mark heeft tijdens zijn studie gewerkt hij bij Speakerland in Oss, waar men over een anechoische ruimte beschikte, een unicum in die tijd, waar hij enthousiast gebruik van maakte. Via Speakerland begon een samenwerking met luidsprekerfabrikanten die tot op heden voortduurt.

Mark heeft populair wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en een behoorlijke lijst ontwerpen voor onder andere luidsprekerfabrikanten als Vifa, Scan Speak, Peerless, Seas, Harbeth, Tymphany, Beyma, 18Sound, BNS, Opera, Selenium.

Hij is werkzaam geweest bij Brüel & Kjær, Behringer en Bosch Security systems als product manager Public Address.

introducés:
Introducés zijn van harte welkom op deze bijeenkomst. Bent u op de dag van de bijeenkomst echter langer dan een jaar introductielid dan dient u voor deelname aan deze bijeenkomst eerst lid te worden van de AES. In verband met beperkte ruimte genieten de leden voorrang. Kijk voor meer informatie op onze website http://www.aes-section.nl of neem contact op met de secretaris.

locatiekaartje:

View AES-NL in a larger map

contactpersoon
Mark Devlaeminck (zie bestuur)