project 259: Forensische luisterruimten


source: Wikipedia

presentaties:
Dennis Bergfeld (KLPD)
Kornel Junte (KLPD)
Rick de Vos (Royal HaskoningDHV)

datum en tijden:
Woensdag 19 december 2018
20:00 - 22:00 Presentatie en demonstratie (koffie v.a. 19:00)

locatie:
Studio Moskou
CAB-Rondom 100
3543 BE UTRECHT
tel.: 06 21250355

programma:
Dennis Bergfeld
Bij het maken van transcripties, het uittypen van gesproken woord in opgenomen materiaal, kunnen de hiervoor gebruikte geluidsapparatuur en de geluidsomgeving van invloed zijn op de kwaliteit en de snelheid waarmee deze transcripties worden gemaakt. Bovendien kan de geluidsomgeving aanleiding geven tot psychosomatische klachten. Dit onderzoek poogt de mate van invloed op de resultaten in kaart te brengen en waar nodig bij te dragen aan de omstandigheden die nodig zijn voor dit werk.

Rick de Vos
Akoestische aspecten van luisterruimten:
Rick de Vos, audioloog en  akoestisch adviseur bij Royal HaskoningDHV geeft een korte inleiding over een aantal belangrijke akoestische invalshoeken bij het ontwerp van luisterruimten. Een (juiste) beoordeling van het audiomateriaal is het doel. Deze wordt onder andere beïnvloed door de geluidwering en ruimteakoestiek van de ruimte. Mensen kunnen in uitdagende situaties toch nog relatief veel verstaan. Hoe kan goede akoestische privacy in een (af)luisterruimte bereikt worden?

aanmelden:
Aanmelden bij voorkeur via het webformulier.
Deelname aan de bijeenkomst is vrij voor leden. Introducés betalen € 10,- (student introducés vrij).
Leden van NAG, VPT en VCA hebben eveneens vrije toegang.

bereikbaarheid:
Studio Moskou is gelegen direct naast het spoorwegstation Utrecht Zuilen (ten zuidwesten) en er is voldoende - gratis - parkeergelegenheid in de directe omgeving.
N.B.: Het terrein van CAB-Rondom is met de auto niet direct in te rijden vanaf de Cartesiusweg. Sla af bij de stoplichten op de kruising Cartesiusweg/Perronlaan-Nijverheidsweg, de Perronlaan op. Sla na 180m linksaf de CAB-rondom in. De bestemming is de dB'S bar op de hoek. Studio Moskou is via deze bar toegankelijk. Zie ook het kaartje hieronder of de website van de studio.


View AES-NL in a larger map

contact:
Bert Kraaijpoel (see at bestuur)


(top)