Het lidmaatschap

Het lidmaatschap van de AES is toegankelijk voor iedereen die geïntereseerd is in audiotechniek. Aanmeldingen worden door een ballotage commissie beoordeeld.
De jaarlijkse contributie, inclusief toegang tot het Online Journal en de Electronic Library op de website van de aes.org bedraagt:

€ 105 voor (Associate) Members,
€ 42 voor Student Members
64 voor Recent Graduate tarief

Korting bij lidmaatschap voor meerdere jaren
Op het volle tarief voor (Associate) Members geldt (sinds december 2019) een korting bij betaling voor meerdere jaren in één keer.
Voor twee jaar betaalt u dan €189 (-10%), voor vijf jaar € 445 (-15%).

U kunt ook kiezen voor een lidmaatschap met bovendien het gedrukte Journal, hiervoor betaalt u een meerprijs van 80,- (per 1 januari 2021). Contributiebedragen worden door het hoofdkantoor vastgesteld.
U kunt uw keuze voor een bepaald lidmaatschap maken bij de betaling van de dues.

Recent afgestudeerden betalen een overgangstarief - het 'recent graduate' tarief (maximaal 1 jaar mogelijk).
Associate members zijn leden die in de aan audio verwante vakgebieden werkzaam zijn.

Aanmelden
Om lid te worden van de AES kunt u een aanmeldingsformulier downloaden of bij de secretaris van de Nederlandse sectie een aanmeldings-formulier aanvragen of u kunt het online application form invullen en gelijk lid worden. Meer informatie op deze pagina.

Contributie
Voor de betaling van de contributie ontvangt u van de penningmeester een factuur. Vermeld s.v.p. bij uw betaling altijd het notanummer.
Zodra het applicatie-formulier weer in ons bezit is en de betaling is ontvangen rapporteren wij aan Head Quarters in New York, waarna U een lidmaatschapskaart wordt toegestuurd.
De Journal wordt met terugwerkende kracht vanaf het begin van uw lidmaatschap vanuit New York toegezonden.

Upgraden naar Full Member
Indien u Student of Associate member bent en u wilt Full member worden, dan kunt u daarvoor een formulier aanvragen bij de secretaris of dit direct invullen op de aes.org website. Het is van belang dat u voor het upgraden referenties opgeeft, waarbij de voorkeur voor referenties uitgaat naar AES-leden die reeds Full member zijn.
Eventuele vragen over het lidmaatschap kunt u richten aan de secretaris, financiële kwesties kunt u desgewenst bespreken met de penningmeester.

Life members
Voor het verkrijgen van de status van life member dient u zelf een verzoek in te dienen. Dat kan via een mailtje naar de secretaris of naar AES Head Quarters. Om in aanmerking te komen voor een life membership dient u 65 jaar of ouder te zijn en op zijn minst, al dan niet onderbroken, in totaal 25 jaar betalend AES-lid te zijn geweest. Bovendien dient u de laatste 5 jaar voorafgaande aan het life membership Full member te zijn geweest.
Voor een upgrade van Associate naar Full Member gelieve gebruik te maken van het formulier op de aes.org website.

Een life member heeft recht op een gratis lidmaatschap inclusief toegang tot het Online Journal en kan zich kostenloos inschrijven als deelnemer aan de AES-conventies.

Introductie-lidmaatschap
Wilt u niet gelijk lid worden maar het eerst eens aanzien? Dat kan.
Hiervoor hebben wij het introductie-lidmaatschap in het leven geroepen. U meldt zich via email bij de secretaris aan als introductie-lid onder vermelding van naam, adres en email-adres en gedurende 3 maanden bent u welkom op onze bijeenkomsten en ontvangt u ook onze nieuwsbrief met de aankondigingen van de bijeenkomsten.

Opzeggingen
Opzeggingen van het lidmaatschap dienen schriftelijk te worden ingediend bij de secretaris, bij voorkeur 1 maand voorafgaande aan de nieuwe lidmaatschapsperiode.