Tutorial 12: EMC en Aarding

Bruno Putzeys, Guido Tent


Dit tutorial wordt gegeven door Bruno Putzeys (Hypex Electronics) en Guido Tent (Tentlabs, Grimm Audio) en is bedoeld om onze leden in de gelegenheid te stellen om basiskennis over dit onderwerp op te doen.

Inhoud:
'EMC op print- en systeemniveau'.

omschrijving:
Aan EMC werken doe je niet enkel om de wetgever tevreden te stellen. In audiosystemen is EMC een belangrijk onderdeel van de geluidskwaliteit. Dit tutorial behandelt de wettelijke richtlijnen, normen en meetmethodes in het kort en gaat vervolgens in op PCB- en systeemontwerp. De deelnemer krijgt praktische regels aangereikt om printlayout en systeem zodanig te op te bouwen dat de meeste EMC problemen vanzelf vermeden worden.

Locatie:
IAB (Institituut voor Audio- en Belichtingstechniek)
Schaverijstraat 8
3534 AS UTRECHT

Per auto:
Neem vanaf de A2 afslag 8 en vervolg richting Utrecht Centrum. Deze weg leidt u oostwaarts over de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Beneden bij de rotonde aangekomen direct linksaf richting Oog in Al. Na ongeveer 2 kilometer gaat u onder het eerste spoorwegviaduct door. Hierna bij de eerste stoplichten, nog vóór het tweede spoorwegviaduct, linksaf de Nijverheidsweg in. Dan 1ste rechts (Gietijzerstraat), 1e links (Tractieweg) en na 200 m rechtsaf. U bent nu in de Schaverijstraat.

Per openbaar vervoer:
Uitstappen op station Zuilen te Utrecht, van daar nog 8 minuten lopen naar het IAB.
Tip: Verlaat het station in ZW-richting en ga direct rechtsaf de Vlampijpstraat in. Volg deze langs het spoor. Aan het einde maakt deze een bocht en komt uit bij de locatie.

Zie ook kaartje onderaan deze pagina

Datum en tijd:
Zaterdag 5 juni 2010
10:00 - 14:30 uur (koffie vanaf 09:30 uur)

Aanmelden
U kunt  zich aanmelden via het webformulier of door middel van een email aan de secretaris (zie bestuur) met vermelding van uw naam en lidnummer.

De deelnamekosten bedragen bij tijdige aanmelding (vóór 29 mei) € 20,-  per persoon (studenten € 10,-) voor leden en € 40,- (studenten € 20,-) voor introducés. Gelieve de deelnamekosten direct bij aanmelding te voldoen op bankrekening nummer 2349185 t.n.v. Stichting AES. Leden van VCA en VPT kunnen deelnemen voor het ledentarief van de AES

Bij aanmeldingen en/of betaling na 29 mei aanstaande betaalt u € 2,50 meer!


Kaartje van de locatie


Grotere kaart weergeven