Tutorial 13: Audio over Netwerken

Ruud Kaltofen


Dit tutorial wordt gegeven door Ruud Kaltofen en Anton Prins. Het richt zich op diegenen die netwerken voor transport van audiodata installeren en/of onderhouden.

Datum en tijd
zaterdag 13 november 2010
10:00 - 14:00 uur (koffie vanaf 09:30 uur)

Programma:
Het programma bestaat uit twee delen.

In het eerste deel wordt ingegaan op data transport via Ethernet en het OSI model. Ook wordt gekeken naar specifieke problemen en systeemeisen bij transport van multichannel audio via Ethernet. Diverse protocollen en standaards hebben alle hun specifieke voor- en nadelen. Men leert zich de juiste vragen te stellen bij de selectie van een standaard voor een bepaalde toepassing.

In het tweede deel nemen we enkele bestaande protocollen nader onder de loep en kijken we naar overeenkomsten en verschillen. Zo zullen Cobranet, Ethersound, Dante en enkele andere (nieuwe) protocollen de revue passeren. Er zal ook demo materiaal aanwezig zijn.

De sprekers:
Anton werkt bij mengtafel fabrikant D&R in Weesp als software ontwikkelaar. In deze functie heeft hij o.a. CobraNet implementaties gedaan en DSP software ontwikkeld. Ook is hij de geestelijk vader van de Cobranet Manager, waarmee een CobraNet netwerk geheel kan worden geconfigureerd en gecontroleerd.

Ruud werkt bij TeamProjects, een onderdeel van de Ampco Flashlight holding, als ontwikkelaar van audio apparatuur. Hij ontwikkelt zowel hardware (analoog en digitaal) als DSP software en andere embedded software voor uiteenlopende projecten en apparaten.

Aanmelden:
U kunt  zich tot en met 6 november vooraanmelden door middel van het formulier op de site met vermelding van uw naam en lidnummer. Latere aanmeldingen bij voorkeur via de secretaris (zie bestuur).

De deelnamekosten bedragen
    voor leden € 20,-  per persoon (studenten € 10,-) en
    voor introducés € 40,- (studenten € 15,-) .

De deelnamekosten dienen direct bij aanmelding overgemaakt te worden op bankrekening nummer 48.08.03.765 t.n.v. Stichting AES Netherlands Section te Hilversum.

Deelnamekosten die niet bij vooraanmelding (tot en met 6 november) zijn voldaan liggen € 2,50 hoger.

Locatie:
IAB (Institituut voor Audio- en Belichtingstechniek)
Schaverijstraat 8
3534 AS UTRECHT

Per auto:
Neem vanaf de A2 afslag 8 en vervolg richting Utrecht Centrum. Deze weg leidt u oostwaarts over de brug met het Amsterdam-Rijnkanaal. Beneden bij de rotonde aangekomen direct linksaf richting Oog in Al. Na ongeveer 2 kilometer gaat u onder het eerste spoorwegviaduct door. Hierna bij de eerste stoplichten, nog vóór het tweede spoorwegviaduct, linksaf de Nijverheidsweg in. Dan 1ste rechts (Gietijzerstraat), 1e links (Tractieweg) en na 200 m rechtsaf. U bent nu in de Schaverijstraat.
Zie ook Google Maps

Per openbaar vervoer:
Uitstappen op station Zuilen te Utrecht, van daar nog 8 minuten lopen naar het IAB.
Tip: Verlaat het station in ZW-richting en ga direct rechtsaf de Vlampijpstraat in. Volg deze langs het spoor.
Zie ook Google MapsKaartje van de locatie


AES-NL weergeven op een grotere kaart